tisdag 15 december 2015

Saffrans macarons

Igår bakade jag macarones. Jag har provat det tidigare men då använt mig av bakmix. Nu körde jag från grunden och det blev jättebra. Några blev lite spruckna men det var mitt eget fel. Jag tyckte att jag hade spritsat ut dem lite för smått och fyllde på. Det blev som två lager då vilket gjorde att de sprack. De som inte blev påfyllda var släta och fina.



Receptet på mina saffranmacaroner kommer här. Smaken är lätt att variera. Antingen byter du ut saffran mot annan krydda eller bakar utan smaksättning och varierar istället smaken på fyllningen. 

Saffranmacarones 40 st

220g florsocker
120g mandelmjöl
120 g äggvitor
80g socker strösocker
1 paket saffran (0,5gr)

Gör så här:
Sikta mandelmjöl och florsocker i en bunke.

Vispa äggvitor, ströcker och saffran till en maräng.

Vänd ner mandelmjöl och florsocker i marängen. OBS! Överarbeta inte!

Fyll sprits/decomax och spritsa ut på plåt med bakplåtspapper. Låt vila ca 20 min. 

Banka plåten i bänken så att du slipper luftbubblor. 

Sätt ugnen på 150 grader och grädda sedan nederst i ugnen i ca 15 - 20min.

De ska lyfta enkelt från pappret/mattan när dom är färdiga.

Låt svalna en stund och ta sedan bort dem försiktigt från plåten. 


Vitchoklad frosting

100gr vitchoklad
200gr Philadelfiaost
1dl florsocker

Gör så här:
Smält chokladen.

Vispa osten och florsocker och blanda sedan ner chokladen och vispa till en jämn smet.

Para ihop macaronsen i par efter storlek. Spritsa eller bred på hälften av macaronsen och sätt ihop dem sedan. 

Förvaras svalt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar