Jag har justerat receptet lite. Bl.a. lade jag till sambal oelek eftersom jag inte tyckte rätten blev tillräckligt kryddig
Igår kväll förberedde jag såsen och skalade och delade potatisen. I dag på morgonen plockade jag sedan ut kycklingen ur frysen och lade ner allt i grytan innan jag gick till arbetet. När jag gick hem på lunchen möttes jag av ljuvliga dofter i dörren. Även om jag gör alla förberedelser själv känns det ändå lite som att ha en egen kock!
Så här tillagade jag kycklingen:
Kryddig jordnötskyckling
800 gr fryst kycklinginnerfilé
1 stor potatis, skuren i bitar
Sås
1 1/2 tsk mald spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 - 1 tsk sambal oelek (eller mer efter smak)
1 lök, hackad
1 tsk farinsocker
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk gurkmeja
150 g jordnötssmör med bitar
1 msk sojasås
1 msk vetemjöl
400 g krossade tomater
Ev. 1 dl vatten
Gör så här:
Smörj din Crock-Pot med smör.Lägg kycklingen i din Crock-Pot och arrangera potatisen runt kanterna.
Blanda lök, vitlök, jordnötssmör och vetemjöl i en skål och tillsätt tomaterna under tiden som du blandar allt ordentligt till en tjock sås. Rör därefter i spiskummin, chili, socker, gurkmeja och sojasås.
Häll såsen över kycklingen och blanda om så att allt täcks av såsen.
Koka på Låg i 5timmar. Om kycklingen inte är fryst kan du testa att köra kortare tid.
Smaka av med salt och ev. mer chili eller sambal oelek ifall du vill ha mer hetta. Späd med vatten ifall du vill ha grytan tunnare.
Strö över hackade jordnötter och servera med ris.
Strö över hackade jordnötter och servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar