onsdag 5 augusti 2020

Kamado Sumo Maxi

Vi har blivit med grill. Visst, vi hade grill innan men den hade börjat rösta sönder så att botten inte höll tätt. 

Efter diskussioner om kolgrill kontra gasolgrill blev det till slut en Kamadu Sumo Maxi. Skillnade mot de flesta andra grillar är att den har ett innanmäte av keramik. Det innebär bl.a. att värmen bibehålls under många timmar så man kan grilla kött på på låg värme under lång tid. 

Vår premiärgrillning blev ett par hamburgare som var saftiga och goda. 

Andra dagen lagade vi en rökt chiligryta i den gjutjärnsgryta som går att köpa till. 
Idag blev det vårt 3: e försök och även det var fantastiskt. Vi grillade Tomahawk och en T-benstek plus lite grönsaker till det. Köttet blev mört och smakrikt.

Imorgon planerar jag att göra pizza på grillen. Jag återkommer med uppdatering om det blev bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar