onsdag 28 december 2016

Köttfärssås i Crock-Pot

Idag testade jag att laga köttfärssås i min Crock-Pot. Jag blev väldigt nöjd. Både med köttfärssåsen men också med min Crock-Pot. Tack vare den kunde jag och yngste sonen åka till simhallen och sedan handla i lugn och ro utan bry mig om maten. Den skötte min Crock-Pot om istället. 

Jag hade funderat innan på om jag skulle bryna färsen eller inte men den frågan löste sig själv. Färsen var nämligen inte helt tinad så det blev ett snabbt varv i stekpannan innan den åkte ner i min Crock-Pot. 

Köttfärssås är annars en av de maträtter där jag inte följer ett recept. Jag slänger ner lite av det som finns hemma. Har jag en öppnad burk tacosås/salsa sedan senaste tacoskvällen åker den i såsen. Idag rev jag ner två morötter i grytan vilket kändes både nyttigt och ekonomiskt. Bra efter julen! 

När man gör en stor sats med köttfärssås som ska delas på flera måltider är det bra att krydda snällt. När du sedan värmer upp den kan du krydda och tillsätta efter smak. Med lite bönor och mer chili/paprika blir det t.ex. en chili con carne. Bra om man vill variera sig. 

Köttfärssås i Crock-Pot

1,5 kg köttfärs
3 lökar
4 klyftor vitlök
2 morötter
2 pkt/burkar krossad/passerad tomat
2 dl chilisås
0,5 dl ketchup
2 köttbuljongtärningar 
En skvätt soja
Svartpeppar, paprikapulver, chilipulver, oregano. 

Bryn ev. färsen. Hacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna. Lägg tillsammans med försen i din Crock-Pot. Häll på tomaterna, chilisåsen samt ketchupen. Tillsätt buljongtärningarna, soja och kryddor. (Jag använde inget salt utan fick tillräcklig sälta av sojan och buljongen) 

Rör ihop allt och sätt på locket. Jag satte timern på 8 timmar och temperaturen på Låg. 

Servera med pasta och gärna en god riven ost på. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar